Gordijnen

Gordijnen

Gordijnen bepalen voor een groot deel de sfeer en uitstraling van het interieur. Er is een ruime keuze uit grove, fijne, verduisterende en trendy stoffen. Sommige stoffen zijn verduisterend van zichzelf andere kunnen we indien gewenst met een extra stof verduisterend maken.

Merken Eijffinger, Kobe, Holland Haag, Egger, Vadain

Vitrage/inbetween

Vitrages zijn dunne gordijnen die overdag inkijk voorkomen en die het zonlicht enigszins temperen. Daarnaast zorgen ze voor decoratie, sfeer en betere akoestiek. Vitrages kunnen gecombineerd worden met overgordijnen of andere raambekleding. Waar vroeger keuze was tussen een paar soorten witte, licht doorlatende stoffen, zijn er tegenwoordig veel meer verschillende soorten vitrages te verkrijgen. Zo zijn er ook inbetweens; dit zijn stoffen die qua transparantie tussen vitrages en gordijnen in zitten.

Merken Eijffinger, Kobe, Holland Haag, Egger, Vadain

Confectie

Gordijnen, vitrages en inbetweens kunnen op veel manieren gemaakt worden. Bij een standaard rails kunt u kiezen tussen verschillende soorten confectie; bijvoorbeeld voor een stoere enkele plooi met een hoger bovenband en onderzoom of een wat klassiekere en voller hangend gordijn met een vlinderplooi en een oodveter. Heeft u nog geen rails of is die aan vervanging toe, dan kunt u ook kiezen voor een wave gordijn.

Dit is een speciale vorm die hoort bij een speciale wave rails. Een wave gordijn hangt daadwerkelijk van boven tot onder in een vloeiende golfbeweging. Uiteraard kunt u ook kiezen voor gordijnen met ingeslagen ringen voor aan een roede.

Rails/roede

Bij elk gordijn of vitrage hoort een rails of roede. Als rails gebruiken wij een soort dat wel tot 7 meter aan één stuk te plaatsen is. Hierin kunnen we bochten buigen om de vorm van de woning te vormen of om het gordijn naar de muur te kunnen sluiten.

Standaard passen we een witte rails toe, maar wilt u meer accent geven dan kunt u ook kiezen voor grijze of zwarte rails of een design roede rails. Onze smid maakt de roedes op maat.

Merken XXL Roedes, KS rails

Winkelmandje