Wie zijn wij

Joost wonen is opgericht in mei 2014 en gesitueerd in het bijzondere hoekpand aan de Hoornsewal.

Wij ontvangen u graag in onze winkel om u een passend advies te geven. We luisteren goed naar wat u wilt en zoeken graag met u naar de beste en mooiste mogelijkheden.

Bij grotere projecten, bijvoorbeeld een nieuwbouw huis, of als u het lastig vindt om een keuze te maken, komen we eerst bij u thuis om te kijken wat de mogelijkheden zijn van uw woning. Daarna pakken we het verder op in de winkel. Met de foto’s die we ter plekke bij u genomen hebben, kunnen we u precies datgene adviseren wat ook past bij u. Naast wat technisch kan is de gewenste sfeer en stijl natuurlijk ook belangrijk. In de winkel hebben we allerlei producten en materialen. De winkel is niet groot, maar de collectie is uitgebreid.

Wij werken samen met een vast team van zelfstandigen. De stoffeerders en monteurs hebben jaren ervaring en zijn stuk voor stuk vakmensen.

Graag maken we er samen met u wat moois van!

Uw aanspreekpunten

Al jaren de specialist op gebied van service en kwaliteit

Joost Verhaar

Ik ben Joost en ik ben trots op onze winkel en het team met wie ik elke dag weer voor u klaar sta. Mijn gehele werkzame leven werk ik in deze branche. Na mijn studie aan het hout- en meubileringscollege in Rotterdam, ben ik werkzaam geweest voor diverse bedrijven en heb ik veel ervaring en kennis opgedaan. Een eigen winkel bleef echter altijd een droom. Deze is in 2014 uitgekomen. Persoonlijk contact met de klant vind ik heel belangrijk. Ik hou van eerlijk zaken doen en sta altijd voor u klaar.

Rosalie Wiersma

Ik ben Rosalie, de vrouw van Joost en mede-eigenaar van de winkel. Tot 4 jaar geleden werkte ik in het basisonderwijs. Daar heb ik 25 jaar met veel overgave gewerkt. De overstap naar het werk in de winkel was groot. Gedreven heb ik Joost gevolgd en zo alles van dit vak geleerd. Vrijwel dagelijks ben ik in de winkel te vinden voor administratiewerkzaamheden voor de verkoop en de inkoop én zit ik voor u klaar met een kopje koffie om u te adviseren voor uw nieuwe interieur. Ik volg het traject van het begin tot het einde en kom graag als de monteurs en stoffeerders bij u geweest zijn, kijken hoe het geworden is.

Leonard van Velzen

Ik ben Leonard en al jaren bevriend én werkzaam met Joost. Ik adviseer bij u thuis wat technisch kan en meet tot op de millimeter nauwkeurig. Daarnaast plaats ik ook de raambekleding en horren. Naast de interieurbranche ben ik ook werkzaam in de badmintonwereld in Nederland en België. Die afwisseling van werkzaamheden is wat ik erg leuk vind.

Susanne Jense

Ik ben Susanne en ik ben zelfstandig interieurarchitect. In de winkel doe ik mijn eigen werk en assisteer ik Joost en Rosalie waar ik kan. Mijn werk bestaat uit het maken van interieurplannen voornamelijk voor kantoren, maar ook voor scholen en woningen. Ik vind het mooi als mensen voor een plan van mij durven te kiezen dat nét even afwijkt van standaard en dan ontzettend blij zijn met het eindresultaat. Ik kan advies geven bij u thuis als u daar behoefte aan heeft, de eerste twee uur zijn op kosten van Joost wonen.

Veel gestelde vragen (FAQ)

Hier zijn enkele antwoorden op de vragen die we het meest ontvangen over onze diensten.
Als we iets gemist hebben, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen. We zullen u graag helpen

Ja dat kan. Doordat de warmte van de vloerverwarming door wat dikkere lagen moet, zal het wat langer duren voordat de vloer is opgewarmd.

Een duette is het beste isolerende raamproduct. Door de honingraatstructuur ontstaat er een stilstaande kamer van lucht die zeer isolerend werkt tegen koude en warmte.

In kunststofkozijnen mag bij voorkeur niet geboord worden. Echter bestaan er magneettechnieken, plaktechnieken en klemtechnieken, waardoor meerdere producten mogelijk zijn om te plaatsen, zoals plissés, duettes en horizontale jaloezieën.

In een appartement heb je rekening te houden met eventueel geluidsoverlast. Je mag geen geluid produceren hoger dan 10DB. Een goede ondervloer is hierbij noodzakelijk, één die voldoet aan die 10DB. Hierbij wordt dan niet gekozen voor de verlijmde versie van PVC, maar PVC in een planken versie. Sommige nieuwbouwappartementen worden gebouwd met een 10 DB vloer. Hierbij is het dan wel mogelijk om voor een verlijmde PVC versie te kiezen.
Een hordeur wordt bij ons op de millimeter ingemeten. Deze kunnen geplaatst worden aan de binnen- of buitenzijde van de woning, afhankelijk van de draairichting van de deur. Voor schuifpuien en openslaande geldt dit hetzelfde, hierbij wordt vaak een dubbele hordeur geadviseerd.

Inklemhorren of plissé inklemhorren worden geplaatst in het kozijn van uw raam. Deze zitten vast door een klemtechniek en worden dus op de millimeter ingemeten. Het is mogelijk om deze horren zelf te verwijderen, als dit nodig is, voor bijvoorbeeld de glazenwasser.

Op een Velux dakraam kunnen meerdere producten geplaatst worden. Aan de binnenzijde kan gedacht worden aan een jaloezie, verduisterende plissé en rolgordijn. Aan de buitenzijde kan een screen geplaatst worden en horren zijn ook mogelijk. Eventueel kan het product met een stok of afstandsbediening worden bediend.

Een enkele plooi heeft de minste stof nodig. Dit wordt vaak gebruikt bij de dikkere gordijnstoffen. Een vlinderplooi kan gekozen worden bij bijvoorbeeld inbetweens en vitrages. Ook is een waveplooi mogelijk, wave staat voor golf. Het gordijn golft over de rails. Ingeslagen ringen zijn mogelijk met verschillende soorten ringen, zoals koper, aluminium en RVS.
Het is belangrijk te weten wat voor vlek het is en wat de samenstelling van uw tapijt is. Bepaalde tapijten kunnen verkleuringen geven na de vlek behandeld te hebben. Laat u dus goed informeren door ons. Wij hebben passende schoonmaakproducten.

Dit is mogelijk. De trap dient echter geheel vlak te zijn, daar PVC snel kan doortekenen en eventuele putten na verloop van tijd zichtbaar zullen worden. Wij adviseren PVC niet meteen te plaatsen op een nieuwbouwtrap, daar deze nog een tijd kan ‘werken’.

Openingstijden
  • Dinsdag t/m Vrijdag
    9.30 – 17.30 uur

  • Zaterdag
    9.30 – 17.00 uur
Contact Info

Hoornsewal 1
2635 CL Den Hoorn

Vul het onderstaande formulier in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op

Winkelmandje